Pierogi z jagodami

with Brak komentarzy

Magda Gessler mówi , że sekretem dobrych pierogów jest… ciasto. Mięciutkie, elastyczne, cieniutkie, ale nie za bardzo. Takie ciasto, z którym się dobrze pracuje podczas sklejania. A pierogi z jagodami muszą być dobrze sklejone, no bo jak inaczej? Najlepsze gospodynie … czytaj dalej

Gofry

with 1 komentarz

Najlepsze gofry jadałam w dzieciństwie, a przynajmniej tak mi się wydaje. Robiła je babcia, ciasto mieszała łyżką i piekła w ogromnej (tak ją zapamiętałam), koszmarnie ciężkiej, starej gofrownicy… Dzisiaj wiem, że gofrownica była znanej marki, która robi je do dzisiaj, … czytaj dalej

Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi

with Brak komentarzy

Lekka i orzeżwiająca wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi , opócz smaku, zachwyci Was wyglądem. Lekki, majonezowy sos, do tego makaron ryżowy, świeży, pachnący ogórek, mnóstwo koperku i paluszki krabowe. Dla tych, którzy lubią owoce morza i wiosnę. Prosta i bezpretensjonalna, … czytaj dalej

1 2 3 4 68