Jajeczne muffiny na śniadanie

with Brak komentarzy

Kolejna wersja jajecznicy z warzywami w nieco innej formie od tej, do której jesteśmy przyzwyczajeni.

Małe, zgrabne muffinki napakowane wiosennymi warzywami, w sam raz na pyszne i zdrowe śniadanie. Do tego szklanka soku i można ruszać… tam, gdzie kto chce 🙂 


Jajeczne muffiny na śniadanie


 

 

2 jajka

1 młoda cebulka ze szczypiorem

1/4 czerwonej papryki

1 młoda marchewka starta na tarce jarzynowej

sól

pieprz czarny

1 łyżka bułki tartej

2 łyżki mleka

 

 Jaja ubijamy lekko widelcem, dodajemy posiekaną cebulkę i szczypiorek, pokrojoną w kostkę paprykę, marchew, mleko i bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy całość. Foremkę do muffinów smarujemy masłem, rozlewamy masę jajeczną do 4 wgłębień. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C około 15 minut.

Super smakują na ciepło, równie dobrze po całkowitym wystudzeniu.

 

 

 

Smacznego 🙂 

 

 

Follow aczp:

Pracuję, gotuję, bloguję i wychowuję dzieci...

Latest posts from