Zdrowa i szybka w przygotowaniu sałatka z makaronem w roli głównej.
W sam raz, aby zapakować ją do pudełka i zabrać do pracy. Tuńczyk i kiszony ogórek świetnie do siebie pasują, do tego makaron z mąki pełnoziarnistej, coś nieco zielonego i posiłek gotowy…
Makaron z tuńczykiem, pomidorami, słonecznikiem i kiełkami
1 szklanka suchego makaronu kokardki małe Pełne ziarno Lubella
125 g sera mozzarella mini
6 sztuk pomidorków koktajlowych
125 g tuńczyka w sosie własnym
2 kiszone ogórki
garść ziaren słonecznika
kiełki brokułu
garść roszponki
1 łyżka oleju rzepakowego
sól
pieprz czarny
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Ogórki kroimy w kostkę, pomidorki na pół. Słonecznik prażymy na suchej patelni.
Mieszamy składniki sałatki, polewamy olejem rzepakowym, doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Smacznego 🙂