Fasolka szparagowa w nieco innym wydaniu niż standardowo z bułką tartą z masłem…
Tym razem w postaci pysznego!!!!! pesto z fasolki szparagowej z orzechami włoski i mnóstwem pietruszki, z odrobiną mięty, bez czosnku…
Super dodatek do młodych ziemniaków gotowanych w całości albo do kaszy jaglanej z warzywami.
Bardzo polecam.
Pesto z fasolki szparagowej warto mieć zrobione na zapas i trzymać w lodówce, bo dzięki niemu w kilkanaście minut przygotujemy szybki i smaczny posiłek…
Warto dodać, że pesto z fasolki szparagowej według poniższego przepisu bardzo smakuje dzieciom. Jest zdecydowanie delikatniejsze niż tradycyjne pesto z bazylii…

200 g fasolki szparagowej
pęczek natki pietruszki
3-4 gałązki mięty
5 łyżek dobrej jakości oliwy
sól
pieprz czarny
garść orzechów włoskich
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości.
Wszystkie składniki wkładamy do pojemnika blendera i dokładnie blendujemy.
Doprawiamy sola, pieprzem.
Podajemy, jako dodatek do młodych ziemniaków, makarony, kaszy, smarujemy chleb…

Smacznego 🙂