Pesto z fasolki szparagowej z orzechami włoskimi, pietruszką i miętą

with 3 komentarze

Fasolka szparagowa w nieco innym wydaniu niż standardowo z bułką tartą z masłem…

Tym razem w postaci pysznego!!!!! pesto z fasolki szparagowej z orzechami włoski i mnóstwem pietruszki, z odrobiną mięty, bez czosnku…

Super dodatek do młodych ziemniaków gotowanych w całości albo do kaszy jaglanej z warzywami.

Bardzo polecam.

Pesto z fasolki szparagowej warto mieć zrobione na zapas i trzymać w lodówce, bo dzięki niemu w kilkanaście minut przygotujemy szybki i smaczny posiłek…

Warto dodać, że pesto z fasolki szparagowej według poniższego przepisu bardzo smakuje dzieciom. Jest zdecydowanie delikatniejsze niż tradycyjne pesto z bazylii…

 

pesto z fasolki szparagowej
pesto z fasolki szparagowej

200 g fasolki szparagowej

pęczek natki pietruszki

3-4 gałązki mięty

5 łyżek dobrej jakości oliwy

sól

pieprz czarny

garść orzechów włoskich

Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości.

Wszystkie składniki wkładamy do pojemnika blendera i dokładnie blendujemy.

Doprawiamy sola, pieprzem.

Podajemy, jako dodatek do młodych ziemniaków, makarony, kaszy, smarujemy chleb…

pesto z fasolki szparagowej
pesto z fasolki szparagowej

Smacznego 🙂

 

Follow aczp:

Pracuję, gotuję, bloguję i wychowuję dzieci...

Latest posts from

3 Responses

  1. Iwona
    | Odpowiedz

    Fajny pomysł na domowe pesto 🙂 Często go robię, nawet z buraków, i uważam go za doskonały pomysł nie tylko ma śniadanie, ale i ma letni obiad. Z arabskimi plackami pesto smakuje doskonale.

  2. Ale fajny pomysł na wykorzystanie fasolki! Zrobię, bo właśnie leży w lodówce 🙂

  3. Nikola Tkacz
    | Odpowiedz

    To musi być pyszne! Nigdy bym nie wpadła na taki przepis. 🙂

Leave a Reply