Placuszki na maślance z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód

with Brak komentarzy

 

Śniadanie spędzone z rodziną, to luksus na który powinniśmy sobie pozwolić każdego dnia. Czas, który poświęcimy dzieciom w dzieciństwie, zaprocentuje w przyszłości dobrymi kontaktami z naszymi pociechami.

W dzisiejszych czasach nie mamy zbyt dużo czasu, zwłaszcza poranki uciekają nam w pośpiechu. Czasami chwycimy w dłoń kanapkę i biegniemy dalej, a czasami wychodzimy z domu bez śniadania. Wystarczy jednak odrobina porannego zorganizowania, szybki przepis na coś smacznego i nawet w powszedni dzień możemy cieszyć się smacznym i zdrowym śniadaniem zjedzonym razem z naszymi najbliższymi.

Dzisiaj proponuję bardzo szybkie w przygotowaniu placuszki z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód od marki Lubella.

Corn Flakes Kakao i Miód to wyjątkowe płatki, które łączą w sobie kukurydzę, naturalny miód oraz prawdziwe, intensywne kakao DecoMorreno. To nowatorskie połączenie naturalnych składników, zamknięte w każdym płatku, gwarantuje niespotykany wcześniej autentyczny, oryginalny smak, gdzie słodki miód idealnie balansuje lekką goryczkę prawdziwego kakao. Płatki zapewniają też codzienną porcję wartościowych minerałów: żelaza, fosforu, manganu i miedzi.

Do placuszków dodałam płatki i przyznam, że to świetny sposób, aby zwykłe placuszki zamienić w coś nowego i pysznego, po co cała rodzina chętnie sięgnie o poranku.

Placuszki wyszły puszyste i mięciutkie, z delikatnym posmakiem płatków – aromatem prawdziwego kakao i miodu.

Dzieci były zachwycone. Jasiek zajadał placuszki z zachwytem.


Placuszki na maślance z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód

2 porcje/ tylko 15 minut J

 

 

 

1 szklanka maślanki

200 g mąki pszennej

2 łyżki cukru trzcinowego

½ łyżeczki sody oczyszczonej

Szczypta soli

1 jajo

1 szklanka płatków Corn Flakes Kakao i Miód Lubella

 

Maślankę mieszamy z jajkiem, dodajemy pozostałe składniki, oprócz płatków i intensywnie mieszamy łyżką do momentu, aż w cieście nie będzie grudek. Dodajemy płatki i całość delikatnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nakładamy pełną łyżkę ciasta i smażymy placuszki z obu stron do momentu, aż się zrumienią.

Odkładamy na papierową serwetkę.

Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

 

 

 

 

Smacznego 🙂 

 

 

 

 

Follow aczp:

Pracuję, gotuję, bloguję i wychowuję dzieci...