Ciastka bananowo-kokosowe
Ciastka bananowo-kokosowe
Składniki
  • 2 bardzo dojrzałe banany średniej wielkości
  • 150-180g wiórków kokosowych
  • 50g mlecznej czekolady
Sposób przygotowania
  1. Banany obieramy ze skórki, rozgniatamy widelcem, dodjamy wiórki i mieszamy. Masa powinna być gęsta, ale nie sucha. Łyżką nakładamy porcje na dłoń, formujemy kulkę, kładziemy na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy dłonię. Wyrównujemy brzegi ciastka.
  2. Kiedy wszystkie ciastka będą już przygotowane, wstawiemy blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pieczemy około 15 minut lub do momentu, aż ciasteczka się zarumienią. Wyjmujemy z piekarnika i przekąłdamy na kratkę do wystudzenia.
  3. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i polewamy nią ciastka.