Jajecznica z wędzonym łososiem
Jajecznica z wędzonym łososiem
Składniki
  • połowę ciasta kruchego z tego przepisu
  • 4 jaja
  • sól
  • pieprz czarny
  • 1 łyżeczka kłarowanego masła
  • 4plastry łososia wędzonego na zimno MOWI
  • 1/2 avocado
  • garść roszponki
Sposób przygotowania
  1. Kruchym ciastem wykładamy 4 foremki do tarty o średnicy 10 cm, nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C około 15 minut lub do momentu, aż ciasto będzie miało złoty kolor.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło, wbijamy jajka i smażymy mieszając, aż jajecznica się zetnie. Każdą tarteletkę napełniamy jaecznicą, plastem wędzonego łososia oraz roszponką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z avocado.