Makaron zielono mi
Makaron zielono mi
Składniki
  • 1 avocado
  • 2 kostki mrożonego szpinaku w liściach Hortex
  • sok z 1/4 cytryny
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • kilka orzechów włoskich
  • kilka różyczek mrożonych brokułow Hortex
  • 1/2 szklanki mrożonego groszku zielonego Hortex
  • 1/2 szklanki mrożonej fasolki szparagowej Hortex
  • garść orzechów włoskich do posypania
  • listki świeżej mięty
  • 200g makaronu spaghetti
Sposób przygotowania
  1. Zielony groszek, fasolkę i różyczki brokuła umieszczamy w misce i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na czas przygotowywania sosu.
  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
  3. W kielichu blendera umieszczamy avocado, rozmrożony szpinak, orzechy włoskie i sok z cytryny, miksujemy blenderem na gładką masę, dolewamy oleju rzepakowego w takiej ilości, aby powstał sos. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  4. Makaron mieszam z sosem, dodaję odsączone zielone warzywa, doprawiam do smaku sola, pieprzem i ewentualnie sokiem z cytryny. Podaję posypane orzechami włoskimi i listkami świeżej mięty.