Śniadaniowe muffiny z łososiem i cukinią
Śniadaniowe muffiny z łososiem i cukinią
Składniki
3
duże jaja
2
plastry
wędzonego łososia MOWI
3
łyżki posiekanego szczypiorku
2
czubate łyżki serka wiejskiego
bez śmietanki
1/2
cukini
3
suszone pomidory z oleju
sól
pieprz czarny
Sposób przygotowania
Cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej, solimy i po chwili dokladnie odciskamy w dłoni – musimy odcisnąć cały sok.
Jaja rozbijamy, ubijamy lekko widelcem, dodajem sól, pieprz, posiekane suszone pomidory, szczypiorek, odciśniętą cukinię i pokrojonego w paseczki wędzonego łososia.
Wszystko mieszamy dokładnie i przekładamy do 6 papilotek do muffinek, włożonych w foremkę.
Wkładamy do piekarnika i pieczmy około 20 minut. Podajemy na ciepło, z sałatą polaną dobrym winegretem.