Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw

with Brak komentarzy

Pamiętacie łososia z warzywami – zimowa blaszka? Łosoś został zjedzony, a zostały warzywa. Zgodnie z tym, co wykrzykuje Jasiek: „Nie wyrzucaj, wykorzystaj” – cytat pochodzi z Psiego Patrolu, należało odpowiednio zagospodarować pozostałości…

Pamiętacie, że szanowna rodzina, (cytuję: „Nie będę jadła obiadu sprzed pięciu dni”) nie jada odgrzewanych kotletów? Cóż, jeśli jednego dnia coś było pieczonymi warzywami, a drugiego dnia sałatką, nie można raczej powiedzieć, że to ten sam obiad… Prawda??? Ja przynajmniej wychodzę z takiego założenia…

sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw
sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw
  • 4 upieczone ziemniaki *
  • 2 upieczone marchewki zwykłe *
  • 2 upieczone marchewki fioletowe *
  • 1 upieczona pietruszka *
  • 2 upieczone buraki czerwone *
  • 1/2 szklanki groszku zielonego mrożonego
  • 3 ugotowane jajka
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki Vegeta Natur z koperkiem

Upieczone warzywa kroimy w kostkę. Jajka i kiszone ogórki kroimy w kostkę. Groszek przelewamy wrzątkiem. Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę. Warzywa mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku Vegetą Natur z koperkiem, schładzamy i podajemy.

sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw
sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw
sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw
sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw

Smacznego 🙂

*Jeśli nie macie upieczonych warzyw, to musicie je upiec 🙂 Wyszorujcie je pod bieżącą wodą, pokrojcie w miarę równe kawałki, wymieszajcie z 2 łyżkami oleju i Vegtą Natur do ziemniaków z ziołami i pieczcie w piekarniku nagrzanym do 180 stC około 50 minut. Wystudźcie i dalej postępujcie wg przepisu…


Vegeta Natur - Inspirowane Naturą

Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw
Wydruk przepisu
Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw
Wydruk przepisu
Składniki
  • 4 upieczone ziemniaki
  • 2 upieczone marchewki zwykłe
  • 2 upieczone marchewki fioletowe
  • 1 upieczona pietruszka
  • 2 upieczone buraki czerwone
  • 1/2 szklanki groszku zielonego mrożonego
  • 3 ugotowane jajka
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki Vegeta Natur z koperkiem
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Upieczone warzywa kroimy w kostkę.
  2. Jajka i kiszone ogórki kroimy w kostkę.
  3. Groszek przelewamy wrzątkiem, odcedzamy.
  4. Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę.
  5. Warzywa mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku Vegetą Natur z koperkiem, schładzamy i podajemy.
Udostępnij ten przepis
Follow aczp:

Pracuję, gotuję, bloguję i wychowuję dzieci...

Latest posts from