Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi

with Brak komentarzy

Lekka i orzeżwiająca wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi , opócz smaku, zachwyci Was wyglądem. Lekki, majonezowy sos, do tego makaron ryżowy, świeży, pachnący ogórek, mnóstwo koperku i paluszki krabowe. Dla tych, którzy lubią owoce morza i wiosnę.

Prosta i bezpretensjonalna, z powszechnie dostępnych składników, jest po prostu pyszna.

Nadaje się do zabrania do pracy oraz do podjadania wieczorem, wprost z pojemnika, stojąc w drzwiach otwartej lodówki.

Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi świetnie sprawdzi się, jako dodatek do grilla lub lunchowa przekąska.

wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi i koperkiem
wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi i koperkiem

  • 100 g makaronu ryżowego vermicelli
  • 200 g mrożonych paluszków krabowych
  • 1 mała puszka kukurydzy (najmniejsza dostępna w sprzedaży)
  • 1 świeży, zielony ogórek
  • pęczek świeżego koperku
  • 1 pęczek świeżej rzodkiewki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów
  • świeżo mielony czarny pieprz

Makaron kroimy nożyczkami na kawałki, przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Paluszki krabowe rozmrażamy, kroimmy na kawałki. Kukurydzę odcedzamy. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy na małe kawałeczki. Koperek siekamy. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, dodajemy przyprawę Vegeta Natur do sałatek i dipów oraz czarny pieprz, mieszamy. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, polewamy sosem i przed podaniem schładzamy porządnie w lodówce. Najlepiej smakuje na zimno. Przed podaniem posypujemy dodatkową porcją świeżego koperku.

wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi i koperkiem
wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi i koperkiem


Przepisy inspirowane naturą

Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi
Wydruk przepisu
Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi
Wydruk przepisu
Składniki
  • 100 g makaronu ryżowego vermicelli
  • 200 g mrożonych paluszków krabowych
  • 1 mała puszka kukurydzy najmniejsza dostępna w sprzedaży
  • 1 świeży zielony ogórek
  • pęczek świeżego koperku
  • 1 pęczek świeżej rzodkiewki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów
  • świeżo mielony czarny pieprz
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Makaron kroimy nożyczkami na kawałki, przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Paluszki krabowe rozmrażamy, kroimmy na kawałki. Kukurydzę odcedzamy. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy na małe kawałeczki. Koperek siekamy. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, dodajemy przyprawę Vegeta Natur do sałatek i dipów oraz czarny pieprz, mieszamy. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, polewamy sosem i przed podaniem schładzamy porządnie w lodówce. Najlepiej smakuje na zimno. Przed podaniem posypujemy dodatkową porcją świeżego koperku.
Udostępnij ten przepis
Follow aczp:

Pracuję, gotuję, bloguję i wychowuję dzieci...