Lekka i orzeżwiająca wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi , opócz smaku, zachwyci Was wyglądem. Lekki, majonezowy sos, do tego makaron ryżowy, świeży, pachnący ogórek, mnóstwo koperku i paluszki krabowe. Dla tych, którzy lubią owoce morza i wiosnę.
Prosta i bezpretensjonalna, z powszechnie dostępnych składników, jest po prostu pyszna.
Nadaje się do zabrania do pracy oraz do podjadania wieczorem, wprost z pojemnika, stojąc w drzwiach otwartej lodówki.
Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi świetnie sprawdzi się, jako dodatek do grilla lub lunchowa przekąska.

- 100 g makaronu ryżowego vermicelli
- 200 g mrożonych paluszków krabowych
- 1 mała puszka kukurydzy (najmniejsza dostępna w sprzedaży)
- 1 świeży, zielony ogórek
- pęczek świeżego koperku
- 1 pęczek świeżej rzodkiewki
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego
- 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów
- świeżo mielony czarny pieprz
Makaron kroimy nożyczkami na kawałki, przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Paluszki krabowe rozmrażamy, kroimmy na kawałki. Kukurydzę odcedzamy. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy na małe kawałeczki. Koperek siekamy. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, dodajemy przyprawę Vegeta Natur do sałatek i dipów oraz czarny pieprz, mieszamy. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, polewamy sosem i przed podaniem schładzamy porządnie w lodówce. Najlepiej smakuje na zimno. Przed podaniem posypujemy dodatkową porcją świeżego koperku.

- 100 g makaronu ryżowego vermicelli
- 200 g mrożonych paluszków krabowych
- 1 mała puszka kukurydzy najmniejsza dostępna w sprzedaży
- 1 świeży zielony ogórek
- pęczek świeżego koperku
- 1 pęczek świeżej rzodkiewki
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego
- 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów
- świeżo mielony czarny pieprz
- Makaron kroimy nożyczkami na kawałki, przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Paluszki krabowe rozmrażamy, kroimmy na kawałki. Kukurydzę odcedzamy. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy na małe kawałeczki. Koperek siekamy. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, dodajemy przyprawę Vegeta Natur do sałatek i dipów oraz czarny pieprz, mieszamy. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, polewamy sosem i przed podaniem schładzamy porządnie w lodówce. Najlepiej smakuje na zimno. Przed podaniem posypujemy dodatkową porcją świeżego koperku.