Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi
Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi
Składniki
  • 100g makaronu ryżowego vermicelli
  • 200g mrożonych paluszków krabowych
  • 1 mała puszka kukurydzynajmniejsza dostępna w sprzedaży
  • 1 świeżyzielony ogórek
  • pęczek świeżego koperku
  • 1 pęczek świeżej rzodkiewki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów
  • świeżo mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania
  1. Makaron kroimy nożyczkami na kawałki, przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Paluszki krabowe rozmrażamy, kroimmy na kawałki. Kukurydzę odcedzamy. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy na małe kawałeczki. Koperek siekamy. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, dodajemy przyprawę Vegeta Natur do sałatek i dipów oraz czarny pieprz, mieszamy. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, polewamy sosem i przed podaniem schładzamy porządnie w lodówce. Najlepiej smakuje na zimno. Przed podaniem posypujemy dodatkową porcją świeżego koperku.