Sałatka z grillowanymi warzywami i sosem ziołowym Winiary

with Brak komentarzy



Podczas wspólnego grillowania zazwyczaj największy wybór mają mięsożercy.

Jednak odpowiednie przygotowanie i zabranie ze sobą na działkę kilku warzyw więcej gwarantuje pyszne danie również dla tych, którzy nie czują potrzeby codziennego jedzenia mięsa…

Potrzebujemy mieszankę sałat, kilka warzyw, na które akurat jest sezon, dobry sos do sałatek i bardzo szybko skomponujemy pyszną, kolorową sałatkę grillową.

 


Sałatka z grillowanymi warzywami i sosem ziołowym Winiary

 

 

100 g mieszanki dowolnych sałat

pęczek szparagów

150 g kukurydzy mini

2 sztuki awocado

1/2 granatu

200 g pomidorków koktailowych

2 łyżki oleju rzepakowego

sos ziołowy Winiary w butelce

 

Na ruszcie grilla lub tacce aluminiowej układamy szparagi, mini kukurydze i pokrojone w plastry awocado, skrapiamy olejem i grillujemy kilka minut w zależności od twardości warzywa.

Na talerzy rozkładamy sałatę, układamy grillowane warzywa, pomidorki koktailowe, posypujemy ziarnami granatu, polewamy sosem ziołowym Winiary i natychmiast podajemy.

 

 

 

Smacznego 🙂 

 

Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

 

Follow aczp:

Pracuję, gotuję, bloguję i wychowuję dzieci...

Latest posts from