Sałatka z pieczonym burakiem, pomarańczą i miętowym winegretem

with Brak komentarzy

Elegancka sałatka, o orzeźwiającym smaku pomarańczy i mięty…

Jeśli mamy upieczone lub ugotowane buraki jej przygotowanie zajmie nam kilka minut.

Bardzo polecam!

 



Sałatka z pieczonym burakiem, pomarańczą i miętowym winegretem

 

2 upieczone lub ugotowane buraki średniej wielkości

2 pomarańcze

 

winegret:

2 łyżki oliwy

1 łyżka octu malinowego

1 łyżeczka miodu

3-4 gałązki mięty

sól

pieprz

Buraki obieramy, kroimy w 0,5 cm plasterki. Pomarańcze obieramy, usuwamy białe błonki, kroimy tak, jak buraki, w plasterki, układamy na talerzu na przemian z burakami.

Wszystkie składniki winegretu mieszamy w słoiczku, dodajemy posiekane drobno listki mięty, polewamy sałatkę.

Podajemy.

 

 

 

 

 Smacznego 🙂

 

Follow aczp:

Pracuję, gotuję, bloguję i wychowuję dzieci...

Latest posts from