Tortilla z wędzoną makrelą, ogórkiem kiszonym i serkiem chrzanowym

with Brak komentarzy

Ostatnia już propozycja śniadaniowa w ramach akcji „Szklanka soku do śniadania”…

Szybki, wręcz ekspresowy przepis. Zdaję sobie sprawę, że z racji uzytych składników nie każdemu przypadnie do gustu, ale dla mnie to strzał w dziesiątkę.

Dzieci nie jadły, co jest oczywiste biorąc pod uwagę składniki, chociaż ciekawe jest to, że każdy ze składników podany w innym wydaniu jedzą, M. pałaszował ze smakiem i mruknął, że na pewno teściowi by smakowało… Cóż, może wkrótce się przekonamy…

Tymczasem zapraszam na wyśmienite śniadanie i radzę pamiętać o miętowej gumie do żucia przed wyjściem z domu…

 

Tortilla z wędzoną makrelą, ogórkiem kiszonym i serkiem chrzanowym

 

 

 

 

2 pszenne tortille

2 łyżki twarożku do smarowania chrzanowego

1/2 wędzonej makreli

4 średnie ogórki kiszone

sałata zielona

sok pomidorowy 100% Tymbark

 

Tortille smarujemy serkiem chranowym, układamy na nim liście sałaty, na nich kawałki wędzonej makreli, pokrojone w słupki kawałki ogórka kiszonego i zwijamy ciasno w rulon, kroimy na pół i podajemy.

A dodatkowo szklanka soku pomidorowego…

 Smacznego 🙂

 

Follow aczp:

Pracuję, gotuję, bloguję i wychowuję dzieci...

Latest posts from