Wrap śniadaniowy z wołowiną

with Brak komentarzy

Mając dobry kawałek mięsa i kilka dodatkowych składników, możemy przygotować naprawdę smaczne dania na każdą porę dnia. 

Dzisiaj, w ramach akcji Dżem dobry i chęci udowodnienia, że obecność dżemu na dzień dobry nie ogranicza nas jedynie do słodkich śniadań, proponuję coś dla tych, którzy rano lubią sobie dogodzić…

Wołowinę przygotowujemy dzień wcześniej. Smażenie nie zajmuje nam dużo czasu, ale nie wyobrażam sobie, abym miała to robić rano, z ledwo otwartymi oczami.


Wrap śniadaniowy z wołowiną


 

 

4 placki tortilli

200 g wołowiny (polędwica lub rostbeef)

1 słodka czerwona papryka

2 garści mieszanki sałat z listkami botwinki

2 czubate łyżki dżemu Łowicz 100% Czarna Porzeczka

sól

pieprz

1 łyżka klarowanego masła

 

Wołowinę nacieramy pieprzem, smażymy na dobrze rozgrzanej patelni około 2 minut z każdej strony, odkładamy do przestygnięcia, solimy, a następnie kroimy w cienkie plasterki.

Placki tortilli smarujemy dżemem z czarnej porzeczki, układamy na nim sałatę, pokrojoną w paski paprykę i plasterki wołowiny, zwijamy w rulon i 

smacznie zjadamy. Dodatek dżemu z czarnej porzeczki powoduje, że mozemy zrezygnować z sosu. Słodko kwaśny dżem doskonale pasuje do mięsa i podkreśla jego smak.

 

 

 

Smacznego 🙂 

 


Dżem dobry, pobudka

Follow aczp:

Pracuję, gotuję, bloguję i wychowuję dzieci...

Latest posts from